Bun venit Intra in cont or Cont nou.

Angina pectorala

Angina pectorala: Durere puternica si apasatoare in torace, durere care strange pieptul, cu sau fara dificultate in respiratie, semn care indica faptul ca inima nu primeste suficient sange cu oxigen. Durerea este semnul cardinal in angina pectorala si reprezinta totdeauna manifestarea unei insuficiente de aprovizionare cu oxigen a miocardului. Durerea anginoasa sau angina pectorala prin deficit de irigatie apare atunci cand stenoza coronarelor reduce cu cel putin 70% calibrul vasului sanguin.

Cu cat mai multe vase stenozate, cu atat durerile sunt mai intense. Durerea are caracter paroxistic si incepe de obicei in dreptul coastelor, apoi iradiaza catre umeri si brate (mai ales cel stang) si maxilare. Uneori durerea este insotita de respiratie sacadata, transpiratie, ameteli, aritmie cardiaca si un sentiment de panica.

Daca angina pectorala nu este tratata este urmata de infarct miocardic. Simptome in acesta faza: durere in spatele sternului (in fata inimii), in capul pieptului (senzatie de durere in stomac), la baza gatului (senzatie de strangere de gat), in spate intre omoplati, in umeri, in antebrate. Aceste dureri pot sa apara singure, sau impreuna si dureaza aproximativ 3-5 minute.

Sortare după:
69,00 Lei
TENSOPRIL, PRODUS CANADIAN SPECIAL CONCEPUT PENTRU HIPERTENSIUNE ARTERIALA, 100% NATURAL, FARA E..
98,00 Lei
Descriere Hawthorn (Paducel Rosu) 500 mg 100 capsule vegetale: Hawthorn (Crataegus monogyna) (Păd..
101,00 Lei
Nattokinase preantampina formarea de cheaguri de sange; posibilitatea unui infarct miocardic sau con..
Afişare 1 - 3 din 3 (1 pagini)
Marca FARMACIA CANADIANA este o marca inregistrata OSIM cu numarul 133609 si este detinuta de catre Imavision Media & Development SRL. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelui FARMACIA CANADIANA, in forma directa sau "ascunsa" (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa a Imavision Media & Development SRL este interzisa si se pedepseste conform legii.